Dubravko – svestrani rekreativac

PODIJELITE SADRŽAJ

Naš dugogodišnji plesni rekreativac, Dubravko Jakuš, otkrio nam je zašto je počeo plesati te kako je ples utjecao na njegovo zdravlje. U nastavku pročitajte što Dubravko kaže o plesu i cjelokupnoj atmosferi u PCZu by Nicolas!

Zašto ste odlučili početi plesati i kada?
Počeo sam plesati u siječnju 2016. godine na nagovor prijatelja koji su već neko vrijeme bili rekreativci Plesnog centra Zagreb by Nicolas. Priznajem da im je trebalo dosta vremena da me nagovore da krenem, a potrudili su se naći mi i prvu plesnu partnericu. Hvala im na tome. 🙂 Mislim da bi sada puno više vremena i truda trebalo da me se nagovori na odustajanje od plesa.

Što Vas je najviše veselilo u tijeku učenja plesa?
Najviše me veselila dobra, opuštena, vesela grupa polaznika početnog tečaja koju vode uvijek nasmijani, veseli i strpljivi plesni učitelji i učiteljice.

Vidite li kakve tjelesne promjene (fizičke/mentalne) u odnosu na razdoblje prije bavljenja plesom?
Općenito se bolje osjećam jer ples je ipak fizička aktivnost, a svaka sportska ili rekreativna aktivnost je dobra. Kod plesa je prednost što nema normi već se jednostavno prepustite dobroj glazbi i uživate u tome što radite zajedno s plesnom partnericom, a to odmara mozak i dušu.

Možete li nabrojati neke prednosti dolaska na plesnu rekreaciju?
Prednosti plesne rekreacije su definitivno kvalitetno potrošeno vrijeme u druženju s ugodnim ljudima uz dobru glazbu i vrhunske učitelje. Najbolje od svega je što naučiš nešto što si mislio da znaš, a to je PLESATI.

Obzirom na veliki broj naučenih plesova, možete li izdvojiti najdraži?
Svaki je ples na svoj način poseban. Disco-fox i Foxtrot možeš plesati na većinu glazbe koja se danas sluša, dok Engleski i Bečki valcer imaju svoju eleganciju i draž. Latino hmmm, a Swing je opušten.

Opišite PCZ by Nicolas u 3 riječi!
Ugodno, opušteno i zabavno!

Biste li ples preporučili svima i zašto?
Ples bih preporučio svakome! Upoznat ćete nove zanimljive ljude s kojima ćete se dobro zabaviti i uz to naučiti nešto lijepo, a to je plesati.

Najdraži plesni učitelj/učiteljica? 🙂
Ne bi bilo fer da nekoga izdvojim jer su stvarno svi fenomenalni.

Blog objava - Dubravko - svestrani rekreativac

Prijavite se bez obaveza...

kontaktirat ćemo vas u najkraćem roku

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.