Vaš omiljeni ples – Cha cha cha

PODIJELITE SADRŽAJ

Cha cha cha je temperamentan latinsko – američki ples koji je nastao na Kubi pedesetih godina.
Ovaj dinamični ples prvo je osvojio Ameriku, a zatim i Europu i od 1961. godine postaje jedan od najpopularnijih natjecateljskih plesova.

Glazba Cha cha cha je živa i brza, a ritam veseo i čist. Može se plesati na pop i na disco glazbu.

Svaku figuru koju naučite u Cha-cha-cha moći ćete prenijeti u senzualnu rumbu. Sastoji se od tri brza koraka i dva sporija. Vrlo je važan rad i njihanje kukovima, dok su noge zategnute i prave.

Karakter ovog plesa je drzak, živahan i strastven. Gibanje je stacionarno, par se giba u suprotne i u iste smjerove. Naglasak je na prvom udarcu. Dizanja i spuštanja nema.

Cha cha cha je relativno brz i poletan ples, pleše se na malom prostoru, zaigran je i pun ideja.

Postoje razne teorije o nazivu Cha-cha: neki tvrde da potječe sa Haitija i da se odnosi na dio zvona koji se koristio kao instrument i stvarao zvuk „cha-cha“. Drugi kažu da je naziv nastao po zvuku koji su pravile cipele plesača dok su igrali trostruki mambo korak. Tako se i razvio novi ples, pod nazivom Cha-cha-cha.

U našem plesnom centru među sportašima, ali i među rekreativcima jedan je od omiljenih i uvijek rado plesanih plesova!
“Obožavam Cha-cha-cha jer je u skladu s mojim karakterom, temperamentan je i strastven. Uz to, vrlo je zanimljiv jer predstavlja igru zavođenja između muškarca i žene,” istaknula je Ksenija Plušćec-Quesnoit, glavna trenerica u Plesnom centru Zagreb by Nicolas.

Cha cha cha

Prijavite se bez obaveza...

kontaktirat ćemo vas u najkraćem roku

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Kategorije: